Werken met pendel & wichelroede

Met behulp van een pendel of wichelroede kunnen we informatie verkrijgen die in eerste instantie ‘verborgen’ lijkt te zijn. Een deel van ons weet alles, maar we zijn vaak niet bewust in contact met dat deel. Bij pendelen en wichelroede lopen nemen we contact op met ons onderbewustzijn, we stellen een vraag en het antwoord wordt via onwillekeurige spierreflexen in de arm die de pendel of wichelroede vasthoudt doorgeseind, die daarop gaat bewegen.je eigen bio-energieveld, je onderbewuste en misschien zelfs je bovenbewuste geest.

Dus wij zijn de detector, de wichelroede of pendel is gewoon zoiets als de naald op een elektroni­sche meter. Ze geeft aan wat wij onbewust al weten of waarnemen. Daarom is het nodig dat de wichelroede-loper of pendelaar voor zichzelf heel goed weet waar hij of zij naar op zoek is. De grootste moeilijkheid bij het leren met succes te kunnen wichelroede-lopen of pendelen, is te leren de juiste motivatie en duidelijkheid over je bedoeling te behouden.


Voorbeelden:

Slide 1

Voorbeelden:

Slide 2 Slide 3

Wanneer je emotioneel of overstuur bent, zullen deze onevenwichtige energieën resulteren in onbetrouwbare interpretaties. Rust en concentra­tie zijn een vereiste. Als je te veel ontspant krijg je te ijle informatie en als je te veel concentreert bereik je niets. In essentie is het een kwestie van een bijna meditatieve staat bereiken, je hoofd als het ware helemaal leegmaken. Met een “scheermesscherp” deel van je aandacht concentreer je dan op het precieze onderwerp dat je zoekt. Je laat geen andere gedachten toe. Alleen dan ben je ontvankelijk voor het juiste antwoord. Accepteer het eerste antwoord als het enige juiste. Je kunt dit doen door jezelf in gedachten of woordelijk een vraag te stellen. Bijvoorbeeld: 'Bevindt zich hier een ondergrondse waterloop?' Of gewoon door je bedoeling in gedachten te houden. Als je op zoek bent naar water, kun je aan een stromende rivier denken, terwijl je tegelijkertijd in gedachten houdt dat je daar naar op zoek bent. Als je aarde-energieën en leylijnen opzoekt kun je die vraag stellen of gewoon afstemmen op het gevoel van de energieën waar je naar op zoek bent. Als je energieën kunt voelen met een wichelroede wordt het abstracte voor je ineens een stuk reëler.

Uit eigen ervaring kan ik stellen dat wichelroede lopen en pendelen je gevoeliger en intuïtiever maken. Er vormt zich een brug tussen intellect en intuïtie. Je krijgt een verandering in levensvisie, wordt meer geaard. Je bent op weg naar heling in jezelf. Er mag plaats gemaakt worden voor de volle intuïtie. Er komt een verbinding tussen de Aarde en de Kosmos met jou als kanaal.

In dit proces kunnen we een aantal niveaus onderscheiden: Je begint vaak met te wichelroede lopen en te pendelen met je radiësthesie instrumenten op de plek die je wil onderzoeken. Daarna als de te onderzoeken plek uitgroeit tot een groot gebied ga je met wichelroede lopen en pendelen ook je horizon verbreden. Totdat je ontdekt dat je ook op afstand kan pendelen over een kaart van een gebied. Ook kan je informatie pendelen als je leert de juiste vragen te stellen. Nog interessanter wordt het als je de natuurwetten en fijnstoffelijke werelden aanvoelt en je doorkrijgt hoe je natuurlijke energievelden mag gebruiken in de omgeving. Een volgende opwindende stap is het mede scheppen met de natuur vanuit zuiver bewustzijn. Hierbij is het wichelroede lopen en pendelen overgegaan in readen en healen van mensen en de Aarde.