Labyrint

Evenals het medicijnwiel is het labyrint overal op aarde aangetroffen, zowel op munten als in prachtig aangelegde tuinen, in oude ruīnes van tempels en koninklijke paleizen. Het bekendste labyrint is dat van Knossos op het eiland Kreta. Een labyrint is niet hetzelfde als een doolhof waar je steeds moet kiezen welke richting je opgaat om er weer uit te komen. Er zijn allerlei vormen van labyrinten gevonden die zijn gekrast in graftomben, in de grond gelegd door middel van stenen en op allerlei voorwerpen aangebracht als versiering.

Een labyrint is een heel goed middel om te healen. Het pad van het labyrint zelf leid je naar het centrum in jezelf en weer naar buiten. Het heeft veel omkeringen en bochten net als ons pad door het leven. Bij langzaam lopen en afgestemd op je gevoel door het labyrint geef je jezelf een healing. Je zult merken dat je soms (een weinig) weerstand onderweg voelt, daar kom je een innerlijke blokkade tegen die je mogelijk nu op kunt ruimen. Soms zul je merken dat je je ergens juist lichter voelt, dat het sneller of makkelijker loopt. Hier loop je door je positieve levenservaringen en goed geopende chakra’s. Het klassieke 7 voudige labyrint kan ook gebruikt worden om al je 7 chakra’s te zuiveren. Zie dat het 7 rondgangen zijn, elk voor ’n chakra, beginnend van de zonnevlecht (3e) naar de tweede en de basis, tot aan je heilige ruimte in het centrum. Mogelijkerwijs kom je er weer uit met een oplossing voor een probleem, een inspiratie, een nieuw bewustzijn, een gevoel van vreugde of vrede, of alleen maar een ervaring van een kleine wandeling.

Vanwege voornoemde voordelen gingen we in 2003 met zijn allen een labyrint maken op het Landgoed De Schipborg. Dit Landgoed is ontstaan door de omvorming van agrarisch land rond de gelijknamige boerderij tot een schitterend natuurgebied waar bos en grasland elkaar afwisselen. (zie foto rechts)

Na krachtige aardehealingen om het gebied te zuiveren is hier op 10/11 oktober 2003 een tijdelijk labyrint uitgezet en geactiveerd. Het had een diameter van 49 m (7×7), 7 voudig van het klassieke Kreta-type en vrouwelijk met de ingang rechts.

Bij de activering ontstonden om het labyrint energetische piramides in de hogere dimensies.

Ook ontstonden er energetische verbindingen naar beneden naar de aardkern, verbonden met Egypte en en omhoog naar het sterrenstelsel Orion. Vervolgens had het labyrint een sterke binding met Resipole, Schotland waar reeds in 2002 aardehealingen hebben plaatsgevonden en een aantal labyrinten van het mannelijke type zullen ontstaan. Daarnaast kwamen er energetische verbindingen (leylijnen, vredeslijnen) over het aardoppervlak naar het labyrint in de kathedraal van Chartres en krachtpunten zoals Heesch (bij Oss).